Institut Educació Secundària El Caminàs
   PROFESSORAT    CASTELLANO
Convocatoria de Vaga 16-11-2023

NOTA INFORMATIVA PER A LES FAMÍLIES DE L’ALUMNAT DEL NOSTRE CENTRE


Els informem que una part de l’alumnat ha comunicat a la direcció del centre la decisió d’exercir el seu dret de reunió, que implica la no assistència a classe durant el dia 16 de noviembre de 2023, d'acord a la convocatòria feta per: 

 

  • Vaga estudiantil convocada pel Sindicat d'Estudiants.
  • Lema: SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ.

A més, ens agradaria fer-los constar que els pares/mares/tutors són els únics responsables dels menors que hagin decidit no acudir al centre, i secundar la convocatòria vaga, i com a conseqüència, de qualsevol actuació realitzada pel alumnat contraria a dret.

Recordem que:

1.    De conformitat amb l’article 8 de la Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del Dret a l’Educació, segons redacció donada per la disposició final primera de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, les decisions col·lectives adoptades pels alumnes a partir del tercer curs de l’educació secundària obligatòria, respecte a la inassistència a classe, no tindran la consideració de faltes de conducta ni seran objecte de sanció quan aquestes hagen sigut resultat de l’exercici del dret de reunió i siguen comunicades prèviament a la direcció del centre.

2.    Les decisions col·lectives d’inassistència a classe adoptades pels alumnes NO hauran de disposar de la corresponent autorització dels seus paresmares, tutors o tutores segons sentència de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem amb data de 18 de desembre de 2014 (recurs número 8/2013), per la que s’estableix que no es conforme a Dret sotmetre a autorització prèvia de les famílies la validesa d’una decisió col·lectiva d’estudiants a partir de tercer de l’ESO, respecte a la inassistència a classe.

3.    Les decisions col·lectives d’inassistència a classe, a les quals es referix l’apartat anterior, hauran d’estar avalades per més de 20 alumnes, de conformitat amb l’article 1.2 de la Llei Orgànica 9/1983, de 15 de juliol, reguladora del Dret de Reunió, tal com s’ha avalat en aquesta convocatòria de vaga estudiantil.

4.    La decisió de no assistir a classe implica l’exoneració de qualsevol responsabilitat del centre derivada de la seua actuació, tant amb la resta de l’alumnat, com respecte a terceres persones.

5.    En tot cas, el centre garanteix el dret a assistir a classe i a romandre en el centre degudament atés a l’alumnat que no desitge exercitar el seu dret de reunió en els termes que preveu la legislació vigent.

Compartir:
CATEGORIES
Events
ExtraEscolars
Cursos
Empreses
ENLLAÇOS
D'INTERÉS
INSTITUT EDUCACIÓ SECUNDÀRIA EL CAMINÀS.
C/ Pintor Soler Blasco, 3. Castelló de la Plana 12003
Tel. 964738995 | Mail : 12004217@edu.gva.es
Aceptar
En aquesta web fem servir cookies pròpies i de tercers per proporcionar-te el nostre millor servei. Si continues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. més informació aquí